Навчання за кордоном. Освіта в Польщі

550Освіта в Польщі є одним самих затребуваних серед українських студентів, так від недавню слово «польська якість» говорить саме за себе. У той же час, кращі із  іноземних студентів мають можливість навчатися безкоштовно. Всі студенти можуть поєднувати навчання з роботою (після третього курсу, з дозволу відповідних владних органів), а після отримання диплому ВНЗ більшість продовжують свою кар’єру в цій країні.

Під час навчання в Польщі, батькам не доведеться посилати гроші своєму чаду, так як університет надає гарні можливості для гідного заробітку, починаючи з 3 курсу. Для першого року відмінне знання польської мови не є обов’язковим, якщо абітурент не знає мови то йому придеться постити курси польської мови. Студенти можуть вчитися як на польській, так і на англійській мові. Після завершення навчання в університеті кваліфіковані працівники отримують дозвіл на проживання.

До вступу до ВНЗ потрібно почати навчатися мові і чітко розподіляти свій час. Існують стандартні та інтенсивні курси і в залежності від вашого часу і знань, ви можете вибирати, на який курс вам слід записатися. Стандартний курс, це для тих, кому не потрібно поспішати вступати. Якщо ж час підганяє, є сенс вибирати інтенсивний курс навчання.

Навчитися польської мови можна і у себе на батьківщині. Відвідувати мовні курси як мінімум за рік до вступу у іноземний вуз, це найкраще рішення для молодої людини яка вирішила пов’язати як мінімум частину свого життя з навчанням у сусідній державі.

Навчання в Польщі асоціюється завжди з високою якістю освіти, можливістю пізнати архітектуру в готичному стилі, прогулятися по парках, відвідати безліч міст і стати учасником численних фестивалів. Навчальні програми  це не тільки необхідність сидіти цілими днями за підручниками, а й можливість займатися спортом. При навчанні студентів використовуються класи, оснащені сучасними технологіями, а багаті бібліотеки підвищують інтелектуальні здібності кожного студента, сприяють розвитку ерудиції та розширюють кругозір.

Студентські гуртожитки тут, визнані одними з найбільш комфортабельних в Європі. Є всі можливості для підготовки до іспитів і для відпочинку.

Польща славиться своєю кількістю університетів. По всій цій країні розкидані більше 300 вищих навчальних закладів. Тут навчаються таким спеціальностям, які ви ніколи не знайдете в українських вузах. Особливий акцент зроблено на медицину та інформаційні технології. Майбутні лікарі які бажають отримати освіту в Польщі, повинні обов’язково відмінно володіти мовою країни, та мати блискучий атестат. Англомовних факультетів на медичні спеціальності в Польщі, на жаль, не існують.

Оцените статью
Добавить комментарий